Rezultate pentru eticheta "scoala de soferi"
Mașinile automate sau cele de lux, preferate de unii constănțeni care fac școala de șoferi. Instructor: „Învață-l să conducă pe o mașină puternică, dacă asta are acasă”
Mașinile automate sunt din ce în ce mai căutate de către viitori șoferi. În ultimii ani, unii instructori au investit în autoturismele de practică și în brandul acestora și asta pentru că cei mai mulți elevi își doresc să se pregătească pe mașini de lux. Confortul, susțin cei mai mulți, este principalul motiv. De cealaltă parte, sunt și cursanți care nu se uită după brand, ci sunt atenți la profesorul care îi învață să conducă. Totuși indiferent de tipul de mașină ales, elevii vor plăti aproximativ 2.500 lei, iar dacă optează pentru cutia automată vor plăti cu 200 de lei în plus.
Constănțenii care vor să obțină permisul vor scoate mai mulți bani din buzunar. Instructor auto: „Am fost nevoiți să scumpim pentru că și prețurile au crescut”
Vești proaste pentru viitorii șoferi. Prețul școlii auto este mai mare.Valul de scumpiri din ultimele luni care a venit odată cu începerea conflictului din Ucraina se resimte și în taxele pentru cursurile auto. Viitorii deținători de permis trebuie să scoată din buzunar cu 500-600 de lei mai mult față de anul trecut. Școala ajunge acum în jur de 2.300 de lei.
Constănțenii care vor să obțină permisul auto trebuie să se înarmeze cu răbdare. Cât durează să te programezi la examen
Aproape o lună - atât au de așteptat viitorii șoferi constănțeni pentru a susține proba teoretică. Pentru cea practică, sunt alte trei-patru. Perioada de izolare din primăvara anului 2020 se resimte chiar și acum. Cursurile au fost suspendate, iar toți elevii au fost nevoiți să-și reprogrameze orele de condus. Desigur, s-au înscris și alții și astfel s-a supraaglomerat programul școlilor auto, dar a și întârziat cu mult programările pentru probe.
Unii constănțeni obțin greu permisul auto: instructorii dau vine pe perioada lungă dintre proba teoretică și cea practică
Doar un sfert dintre cei care vor să devină șoferi promovează ambele probe. O arată datele din prima jumătate a anului și o spun și instructorii, care dau vina pe distanța de timp mare dintre proba teoretică și cea practică. De cele mai multe ori, cursanții trebuie să susțină probele de două-trei ori, înainte de a se vedea cu permisul în mână. Iar dacă la teorie promovabilitatea este peste 50%, partea de traseu este, în mare parte, picată de cei care vor să devină șoferi.
Constănțenii preferă să susțină proba practică a examenului auto în alte județe, pentru a nu mai fi nevoiți să aștepte câteva luni
Mai bine de trei luni. Atât au de așteptat viitorii șoferi constănțeni pentru a susține proba practică. Cei care nu au însă răbdare recurg la diferite soluţii. Cursanţii care vor să obțină permisele auto preferă să meargă în alte județe pentru a susține examinările. La Tulcea, de exemplu, în mai puţin de o lună, absolvenţii şcolilor de şoferi pot deveni conducători auto oficial.
Permisul auto se lasă așteptat: programările la proba teoretică și la cea practică, întârziate din cauza pandemiei
Aproape două luni. Atât au de așteptat viitorii șoferi constănțeni pentru a susține proba teoretică. Pentru cea practică, sunt alte două-trei. Perioada de izolare din primăvara anului trecut se resimte și acum. Cursurile au fost suspendate, iar toți elevii au fost nevoiți să-și reprogrameze orele de condus. Desigur, s-au înscris și alții și astfel s-a supraaglomerat programul școlilor auto, dar a și întârziat cu mult programările pentru probe.